Forbildeprisen 2015

Broen

22 artister kjemper om fem Forbildepriser på by:Larm. Publikumsavstemmingen åpner onsdag 25. februar kl 12.00!
Se hvem de nominerte er lenger ned på siden.

4. mars deles det ut fem Forbildepriser på by:Larm i Oslo. Nå kjemper 22 unge, talentfulle artister fra hele Norge om de gjeve stipendene – og publikum kan stemme frem sin favoritt. De 22 nominerte artistene er plukket ut av by:Larms egen jury, som i oktober annonserte årets «Juryens Utvalgte».

Etter å ha lyttet til hundrevis av demoer valgte de 20 jurymedlemmene ut noen få artister som virkelig skiller seg ut i mengden. Disse er alle nye, up-and-coming artister som jobber hardt for et gjennombrudd, og som nå får spille på by:Larm. Deres pågangsmot kombinert med deres talent, er noe av det som gjør dem til juryens utvalgte på årets festival”, sier bookingsjef i by:Larm, Joakim Haugland.

Det er støtteordningen Frifond Musikk og Norsk Tipping som gir ut de fem Forbildeprisene. Frifond jobber med å bedre de økonomiske rammebetingelsene i lokalsamfunn, slik at flere kan få følge drømmene sine der de bor. Å vinne en forbildepris skal motivere unge utøvere til å fortsette å satse på musikken, og å være gode rollemodeller for andre som ønsker seg en musikkarriere.

Juryens utvalgte artister er allerede forbilder for andre, fordi de har kommet gjennom nåløyet og skal spille på årets by:Larm. Vi ønsker med Forbildeprisene ytterligere å oppmuntre noen av disse unge talentene, som har fremtiden foran seg og som er viktige forbilder og motivatorer i sitt lokalsamfunn”, sier Magnar Bergo, Daglig leder Norsk Musikkråd (forvalter av Frifond Musikk).


Til sammen deles det ut 300 000 kr i prispenger, og den største Forbildeprisen er på 100 000 kr. Denne går til den artisten som får flest publikumsstemmer.

Fra i dag og frem til 4. mars blir derfor folket oppfordret til å stemme på sin artistfavoritt, noe de kan gjøre her.


I fjor satte vi søkelyset på kvinnelige artister som årets forbilder. Norsk Tipping bidrar hvert år med betydelige midler til norsk kultur og i år ønsker vi derfor å ha et bredt fokus mot unge stjerneskudd innenfor alle sjangrer. Vi håper stipendene kan motivere enda flere talenter til å satse på musikken”, sier Pål Enger i Norsk Tipping.

Juryens utvalgte: Forbildeprisene 2015 deles ut onsdag 4. mars
Sted: Scene Hoffmann, parkeringskjelleren under Kulturhuset på Youngstorget.
Tid: Kl. 18.45
På samme scene er verdenslansering av Jo Nesbøs nye roman «Blod på snø» kl 19.00.


Juryens utvalgte og de nominerte er:

BROEN (Oslo/Trondheim)
CEZINANDO (Oslo)
CHAIN WALLET (Bergen)
INGEBORG OKTOBER (Ulvsvåg/Hamarøy)
IVAN AVE (Vinje/Sandnes)
KENNETH ENGEBRETSEN FEAT KHAT / HASHISH (Oslo)
KEVZTA (Oslo)
KIMICHI (Sandefjord)
KUUK (Oslo/Rossfjord)
LOVELESS (Trondheim)
LUGN (Oslo)
MATS DAWG (Bergen/Bodø)
MISS TATI (Bergen)
OMVR (Vegårshei)
ONGE $USHIMANE & KOBE-WAN KENOBI (Bergen)
PALMFACE (Haugesund)
RESIRKULERT (Oteren i Storfjord kommune)
RYTMEKLUBBEN (Trondheim)
SILJA SOL (Bergen)
SLUTFACE (Stavanger)
TELLEF RAABE (Ålesund)
UNGE FERRARI (Hamar)

Stem på din favoritt her! Artisten med flest stemmer blir vinneren av Forbildeprisen på 100 000 kr!
Avstemningen stenger onsdag 04.03 kl 12.00


Om forbildeprisen
Forbildeprisen ble opprettet i 2014 i regi av Frifond Musikk og Norsk Tipping. Forbildeprisene ble da gitt til kun kvinnelige forbilder i norsk musikk; Hanne Kolstø, Kaja Gunnufsen, Aurora Aksnes, Sassybeat og Frk Fryd. I år er det en egen jury bestående av P3, by:Larm, Norsk musikkråd og Norsk Tipping som velger ut fire vinnere som årets Forbilder. Hver av vinnerne mottar et stipend på 50 000 kr. Publikumsvinneren Årets Forbilde mottar et stipend på 100 000 kr.

Om Norsk musikkråd
Norsk musikkråd – musikklivets nettverk – er et samarbeidsnettverk og en interesseorganisasjon for musikklivet i Norge. Organisasjonen har rundt 140 000 medlemmer, 33 medlemsorganisasjoner, 18 fylkesmusikkråd/kulturnettverk og 150 lokale musikkråd.

Om Frifond
Frifond er en støtteordning som skal gjøre det mulig å drive med det du har lyst til å drive med – der du bor. Frifond ble opprettet av Stortinget i 2000 for å bedre de økonomiske rammebetingelsene for demokratisk og frivillig aktivitet i lokalsamfunn. Frifond musikk forvaltes av Norsk Musikkråd og en stor del av Frifondmidlene kommer fra Norsk Tipping.


For mer info:
For høyoppløselige bilder av artistene eller mer informasjon om kåringen, kontakt Monica Larsson, Kulturmeglerne, tlf 9702 2420
For mer informasjon eller intervjuer, kontakt Magnar Bergo, daglig leder Norsk Musikkråd, tlf 22 00 56 00 / 90 67 90 67